30 syyskuuta 2014

Käyttökokemuksia Garmin Forerunner 15 -juoksukellosta

Tovi on vierähtänyt siitä, kun sain Garminin Forerunner 15 -juoksukellon testattavakseni. Kesän kynnyksellä ja aikana kello oli lähinnä ranteessa koristeena, mutta askelia sillä mitattiin silloinkin. Taannoin sain itsestäni irti ja järjestin hetken aikaa tutustuakseni astetta paremmin käyttöoppaaseen ja itse kellon toimintoihin, mutta en vieläkään ole täysipainoisesti pystynyt hyödyntämään kaikkia kellon sisältämiä ominaisuuksia. Muun muassa alkukesän leikkausoperaation jäljiltä ylävatsaani koristaa tähystysleikkausarpi, joka ei tykkää niin yhtään siitä, että käyttäisin sykevyötä, jotta saisin sykettä mitatuksi. Olen toki käyttänyt, mutta miellyttävää se ei ole toistaiseksi.

Garmin Forerunner 15 -juoksukello ja saatavilla olevat koko- ja värivaihtoehdot
Mutta mitä tulee juoksukelloon niin päivittäiset askeleet, kilometrit ja kalorit mittaa moitteettomasti eikä siinä ole mitään valittamista. Ei ole siis kellon vika mikäli päivän askeleet eivät täyty tai mitään mittaroitavaa ei löydy (nauraa).
Sykkeenkin mittaa kivasti kunhan saat ensin sykevyön asennettua (helppoa) ja määriteltyä sijaintisi (vaatii kärsivällisyyttä odottaa). Jälkimmäinen ominaisuus on vähän ärsyttävä, koska kestää joskus kauankin ja katoaa mikäli joudut matkasi mittaamisen keskeyttämään syystä tai toisesta hetkeksi.
Kello pysyy kädessä hyvin ja hihna ei pääse itsekseen aukeamaan (kuten aktiivisuusrannekkeen kanssa satunnaisesti) ja kellonaikakin vaihtui näppärästi, kun pisti kellon etsimään sijainnin (matkoilla hyvä ominaisuus); automaattisesti en huomannut vaihtoa tapahtuvan.

Päivän askeleet yhteensä, päivän askeltavoite, päivän kilometrit ja kulutet kalorit

Kello on ollut matkassani yöt ja päivät, maalla ja vedessä. Ainoa hetki, jolloin otan kellon ranteestani pois, on laitteen lataushetki. Akku on ladattava viiden viikon välein vähintään ja mikäli GPS-toimintoa käyttää, on lataus tehtävä useammin. Lataus-/datakaapeli on tietokoneen USB-porttiin sopiva oma kaapelinsa, joten sitä ei kannata unohtaa kotiin lataushetken ollessa käsillä. Nykyisin on kyllä vaikka millaista adapteria ja kaapelia oltava matkassa, että pärjää reissuillaan laitteet toimintakykyisinä.

Seuraava askel omalla kohdallani olisi hyödyntää mahdollisuutta seurata sykettä lenkeilläni ja sen teenkin heti, kun arpeni ylävatsassani on armollinen sykevyön käyttämiselle. Lisäksi pitää opetella hyödyntämään tilastot, jotka saa kerättyä erittäin kätevästi Garmin Connect -kuntoiluyhteisöön. Sivustolla on kattava paketti erilaisia valmiita tilastoja; itselle jää vaivaksi ajoittain synkronoida tiedot sivustolle ja käyttää kertyneitä tilastoja omaksi hyväksi. Siihen tarvitaan sitä kuuluisaa aikaa... Ja toki mielenkiintoakin. Kaikkihan eivät tykkää tilastoista yhtään.

Yhteenvetona ja verrattuna Garminin Vivofit aktiivisuusrannekkeeseen tämä juoksukello vaatii käyttäjältään innokkuutta ja hieman syvempää mielenkiintoa hyödyntää laitteen monia ominaisuuksia. Helppoja käyttää molemmat, mutta ehkäpä Vivofit on näistä se huolettomampi ja ominaisuuskammoiselle helpompi laite.

Garmin Vivofit -aktiivisuusrannekkeet ja Forerunner 15 -juoksukellot ranteissa. Ihanat värit!

Liikkua voi ilman ranneketta, kelloa tai mitään mittaria, mutta itsestäni on mukava mitata. Niin askeleita, matkaa kuin kaloreitakin. Ei tarvitse arvuutella, kun voi katsoa lukemat. Yksinkertaista ja helppoa!

Lisätietoja Garminista ja tuotteista alla olevan linkin takaa:

                                                        Mari


5 kommenttia:

  1. Garmin on hyvä kello. Kokemusta toki vain Forerunner 110:stä. Sateliittia hakee toisinaan vähän pitkään, mutta toiminut jo monta vuotta ja kilometriä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että olet ollut tyytyväinen ja yhteisiä kilometrejä on kertynyt :)

      Poista
  2. Mun pitää ottaa sulta oppitunti kellon käyttöön... hi hii

    VastaaPoista
  3. Tovi on vierähtänyt siitä, kun sain Garminin Forerunner 15 -juoksukellon testattavakseni. Kesän kynnyksellä ja aikana kello oli lähinnä ... qforerunner.blogspot.com

    VastaaPoista