09 heinäkuuta 2016

Garmin Forerunner 235 rannesykemittari (ja muut mainiot mittarit matkassani)

Matkassani mukana on useamman vuoden kulkenut erilaisia aikaa ja aktiivisuutta näyttäviä mittareita. Merkkinä on pysynyt Garmin, mutta mittarit ovat ominaisuuksiltaan jalostuneet mallin vaihtuessa. Ennen Garmin Vivofit -aktiivisuusranneketta en pitänyt vuosiin edes kelloa ranteessani ja nyt en osaa olla ilman (nauraa).
Perusaktiivisuusrannekkeen jälkeen kaipasin lisää ominaisuuksia ja mukaan tuli sykettä mittaava Forerunner 15 -malli. Ja nyt on mallia taas päivitetty ja mukana matkassa kulkee testattavana Forerunner 235 -malli. 

Garmin Forerunner 235 rannesykemittari ja juoksukello (Tänään on ollut
oikea lepopäivä ja laitteen latauspäivä. Olisikin melko iso homma saada
tässä kohdin tarvittavat päivän askeleet kasaan! :-D)
Garmin Vivofit aktiivisuusranneke
Garmin Forerunner 15 juoksukello                       
Kaksi viimeistä käytössäni ollutta Forerunner -mallia ovat siis juoksukelloja, joilla voi mitata matkaa, aikaa ja sykettä liikkuessaan. Niitä perusjuttuja, joista itse olen kiinnostunut ja joita seuraan ihan mielenkiinnosta (ja kehittyäkseni). Luvut kertovat paljon, ovat kyllä melko armottomia, mutta ehkä potkivat liikkeelle. 
Forerunner 235 -malli on ilmestynyt alkukeväällä ja sen paras juttu aikaisempiin mittareihin verrattuna on se, että laite mittaa sykkeen ranteesta eikä esimerkiksi erillistä sykevyötä tarvita. Tykkään!
Optinen anturi ranteessa mittaa sykkeen ympäri vuorokauden ja väriä löytyy anturin valoista ja mittarista, josta näkee sykealueen ja sykkeen reaaliaikaisesti. Aktiivisuusmittarina mittaa askeleet, kilometrit, kalorit ja unen. Halutessa saa muistutuksen, kun pitää liikkua tai vaikka juoda. Sijainnin laite paikantaa melko nopeasti GPS ja GLONASS -satelliittien avulla.
Mittaristoa voi seurata, ladata ja jakaa puhelimesta tai Garmin Connect - verkosta. Helppo on pariliittää myös älypuhelimen kanssa. Lataus kestää 7 päivää, mutta latauksen yhteydessä voi samalla synkronoida tiedot koneelle ja Garmin Connect -verkkoon. Latauslaite on ihan omansa, joten muiden Garminin laitteiden laturit eivät käy tämän kanssa.

Optinen anturi valoineen
Jos aikaisemmat aktiivisuutta mittaroivat Garmin -laitteet ovat olleet toimivia ja helppokäyttöisiä niin sitä on tämäkin Forerunner 235 -malli. Olen riemuissani siitä, että en tarvitse erillistä sykevyötä nykyisin. Tämä rannesykemittari on kyllä se 'mun juttuni' ja suhde on muodostunut lyhyellä tuttavuuden aikana jo perin kiinteäksi (nauraa). 
Kiitos Garminille, että olen saanut tilaisuuden tutustua ja testata erilaisia aktiivisuus- ja sykemittareita ja etsiä sitä ominaisuuksiltaan itselleni parasta! Tiedä sitten onko se tämä nykyinen malli vai mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta tiiviisti matkassa mukana ovat kaikki kulkeneet ja kulkevat jatkossakin. 

Sykettä, aikaa, matkaa, kaloreita ja unta mittaroiva laite on ikään kuin oma, pieni ja matkassa mainiosti mukana kulkeva personal trainer. Eihän tuo laite elä puolestasi, mutta kertoo faktat siitä miten nukut, mitä kulutat, miten liikut, montako askelta ja kilometriä päivässä askellat, jos sellaiset asiat kiinnostavat. Ja jos ei kiinnosta niin toimivathan ne kellonakin (hymyilee).

Mainiot matkassani mukana taivaltaneet aktiivisuusrannekkeet ja sykemittarit
Millaisia aktiivisuusrannekkeita ja sykemittareita te käytätte? Onko rannekkeesta tai mittarista ollut teille iloa? 

                                 Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti