28 helmikuuta 2016

VAI-KØ - kiva vaihtoehto

Nyt on hieno päivä ja upea ulkoilukeli! Joten pipo päähän ja ulos vain, jos on mahdollista. Itse olen tässä aamupäivän puuhastellut sisällä pipo päässä, mutta kohta lähden ulos. Joo, en ole seonnut, kun sisällä pipo päässä touhuan vaan kyse on tuotteesta, jota testasin ja johon ihastuin. Päähän pipo jäi, koska en enää muistanut sellaista olevankaan. Ei siis pipo kutita eikä kiristä! (nauraa)

Väriskaalaa esillä
VAI-KØ on tämän pipon takana ja kyse on suomalaisesta holistisesta lifestyle brändistä ja nuoresta yrityksestä. Nimen synty ja tietoa yrityksestä löydät VAI-KØn nettisivulta. Pipojen lisäksi löytyy muitakin tuotteita, kuten T-paitoja, lapasia ja kaulaliinoja. Mottona on, että kuluttaja saa korkealaatuisen tuotteen, joka on oikeudenmukaisesti valmistettu. Yhdessä VAI-KØn kanssa voi myös pienesti parantaa maailmaa ostamalla heidän tuotteitaan.

VAI-KØn logo
Ei huono motto! Koen, että on kiva vaihtoehto kaikille, jotka arvostavat tuotteiden eettisyyttä ja korkeaa laatua. Vaihtoehto on muuten sana, jonka ympärille VAI-KØn koko brändin filosofia rakentuu.

Mitä tulee pipoon päässäni niin se on oikein kiva. Nimensä mukaisesti. 
Mulle oikeasti ei istu mitkään päähineet, etenkään pipot. Pääni on niin kummallisen muotoinen, että pipot joko keikkuvat päälaella, putoavat silmille tai tekevät päästäni muuten vain jännän mallisen. Enimmäkseen näytän pipo tai päähine päässä ihan hölmöltä, mutta tässä en pöllömmältä.
Tämä pipo on valmistettu Suomessa merinovillasta. Tuntuu pehmeältä, mutta päässäsi et tunne sitä laisinkaan. Mukavan lämmin, mutta ei kuuma esimerkiksi sisällä pidettäessä (sopii siis bad-hair-day-pipoksi myös). 
Värit VAI-KØn tuotteissa ovat rauhallisia ja luonnollisia.

Kiva pipo! Ja laputkin oon ottanut pois.. :-D
Aurinkoista päivää teille kaikille!

                                         M
ari

23 helmikuuta 2016

Tulossa GoExpo -messut 4.-6.3.16 (sisältää arvonnan)

On se aika vuodesta, että GoExpo -messut ovat aivan ovella. Ne järjestetään Messukeskuksessa 4.-6.3.16 ja Kahvakuula kainalossa -blogi on messuilla mukana bloggaripassin ansiosta.


GoExpo -messut 2016
Messuilla on taas vaikka mitä. Yhdellä lipulla saa peräti 7 tapahtumaa kerralla, kun on Outdoor ulkoilmaihmisille, Kunto ja Fitness Helsinki, Fillari pyöriä hankkiville, Golf-messut golffareille ja lajista kiinnostuneille, Ball Sport palloilulajeista kiinnostuneille, Helsinki Horse Fair hevosihmisille sekä Kuva&kamera kuvaamisesta kiinnostuneille. Lisäksi järjestetään Finland Open -tanssikilpailut samaan aikaan, mutta tähän kilpailuun ei GoExpo -lipulla pääse (ostettava oma lippunsa).

Tiedossa on taas puuhakas viikonloppu ja joka kerta jotakin mukavaa löytyy. Välitän tietysti kuvat ja tunnelmat teille blogissa, Instagramissa ja ehkä myös Periscopen puolella. 

Lisätietoja ja näytteilleasettajat löydät Messukeskuksen sivulta GoExpo.

GoExpo-messuja odotellen! 

                                      Mari

Ps. Arvon kaksi vapaalippua GoExpo -messuille blogini lukijoiden kesken. Yksi vapaalippu oikeuttaa yhteen kertakäyntiin messuilla (ja pääsee näkemään 7 tapahtumaa).
Jätä oma nimesi ja sähköpostiosoitteesi tämän jutun kommenttikenttään 28.2.2016 klo 23 mennessä ja olet mukana arvonnassa. 
Arvonta suoritetaan 29.2.2016 ja voittajille ilmoitetaan sähköpostitse.





21 helmikuuta 2016

Valmiiksi kypsytetty valkuainen - kätevä tuote

Markkinoille on tullut tuote, jolla saa vaihtelua kananmunan käyttöönsä ja etenkin, jos käyttää vain valkuaista. Laitilan kanatarha on kehitellyt tuotteen, joka on pötkön mallinen ja sisältää valmiiksi kypsytettyä valkuaista. 
Tuotetta voi käyttää miten itse keksii. Sopii päivittäiseen käyttöön, arkeen, juhlaan, laihduttajille, dieettaajille tai lihasmassan kasvattajille. 
Tuote sisältää kypsennettyä, 100% kananmunan valkuaista ja proteiinia 18 grammaa per pötkö. Yksi pötkö on painoltaan 180 grammaa ja sisältää 4-5 valkuaista.
Tuote on maidoton, laktoositon, gluteeniton, lisäaineeton, kolesteroliton, heti valmis nautittavaksi ja Suomessa valmistettu. Lisäksi sisältää vain vähän kaloreita ja runsaasti pitkäkestoisia ja hyvin imeytyviä proteiineja. On myös täyttävä, joten saa pidettyä näläntunteen poissa mukavasti.

Laitilan ProEgg valmiiksi kypsytetyt valkuaispötköt

RAVINTOSISÄLTÖ

Ravintosisältö /100g
 
Energia/Energi42 kcal/177kJ
Rasva/Fett0,1 g
josta tyydyttynyttä/varav mättat0 g
Hiilihydraatteja/Kolhydrater0,4 g
josta sokereita/varav sockerarter0,4 g
Proteiinia/Protein9,8 g
Suolaa/Salt0,8 g
Ainesosat: pastöroitu kananmunan valkuainen, suola (0,5%)

Lisätietoja valmiiksi kypsytetystä valkuaisesta ja Laitilan kanatarhasta lisää löydät alla olevien linkkien takaa, jossa on myös hyviä ruokaohjeita.

Omalla kohdallani tulen käyttämään valkuaista edelleen nestemäisessä muodossa, koska syön paljon smoothieita, joissa on valkuaista (ja paljon). Tämä tuote tulee käyttöön myös. Arvostan vaihtelua ja helppoutta, kun ei tarvitse käyttää aikaa keltuaisten ja valkuaisten erotteluun ja hukata jonnekin valtaosa keltuaisista. Keltuaisia syön kyllä, mutta en siinä määrin kuin valkuaista, joten siksi annan arvoa tuotekehitykselle näissä kohdin. 

Laatikollinen valkuaispötköjä

Kätevä tuote arkea helpottamaan meille kaikille! Makua saa mausteilla ja syödä voi kylmänä tai lämmitettynä oman maun mukaan.

                                       Mari

16 helmikuuta 2016

Pienlajien SM-viikko - hieno tapahtuma!

Viikonloppuni meni urheilun parissa Tampereella 'Pirkkahallissa', joka tunnetaan oikeammin nimellä Tampereen messu- ja urheilukeskus. Osa lajeista ei mahtunut halliin, joten mitaleista miteltiin Raholan liikuntakeskuksessa, Kaupin keilahallissa, Tampereen uintikeskuksessa ja lisäksi paikkakunnilla Lempäälä ja Nokia. Itse en urheillut missään lajissa, mutta keskityin toimitsijan rooliini historian ensimmäisessä pienlajien SM-viikko -nimisessä tapahtumassa, jossa myös oma harrastukseni darts ja toinen sydäntä lähellä oleva laji kahvakuula olivat mukana. Tapahtumassa oli mukana reilut parikymmentä pienlajia, jotka ratkoivat Suomen mestaruuksia lajikohtaisesti viikonlopun aikana.

Toimitsijan 'korvamerkki'
Viikonloppuun mahtui säpinää, ihmisvilinää, jänniä pelejä, kellon tarkkailua ja tv-kameroita, sillä YLE kuvasi tapahtuman tunnelmat ja lajimittelöt lauantaina ja sunnuntaina. Sen verran puuhaa riitti omalla tontilla, että en ehtinyt lajeihin tutustumaan kuin sivusilmällä, jos matkan varrelle sattui. Lievästi se harmitti, mutta aikataulussa oli pysyttävä, joten jostakin oli luovuttava. Ensi vuonna eri lailla ja aikaa pitää varata, jotta ehtii tutustua paremmin muihin pienlajeihin muuten kuin YLEn materiaalin pohjalta.

SM-viikon ohjelma ja aikataulu

Pienlajitapahtuma, SM-viikko, järjestettiin siis ensimmäistä kertaa ja tapahtumassa jaettiin yli 400 SM-mitalia. Itselleni jäi hyvä mieli viikonlopusta ja jälkeenpäin voi sanoa, että upeasti oli niin monta lajia saatu saman katon alle. Minusta tapahtuma oli loistava idea tuoda pienlajit paremmin yleisön katsottavaksi ja tietysti saada pienlajeille näkyvyyttä; näitä kaivataan kyllä. 

Portinvartijat, minä ja Kirsi

Finaalilavan tarkastus :-D
Linkkejä tapahtuman osalta.
SM -viikko, lajit
Yli 400 SM-mitalia jaossa
SM-viikko
#smviikko
Darts, finaali, miehet Ulf Ceder ja Marko Kantele


                                         Mari

10 helmikuuta 2016

Friggsin uudet, supersiemeniä sisältävät riisikakut on hyviä sellaisenaankin

Sain mahdollisuuden tutustua Friggsin uusiin riisikakkuihin ja samalla osallistua riisikakkutuunaus -kisaan. Kuulun niihin ihmisiin, jotka syövät ruokansa enemmän sellaisenaan kuin tuunaavat niitä juuri mitenkään, mutta minusta on mukava haastaa itseni tällaisissa jutuissa ja sitä se tämäkin osallistuminen minulle merkitsi. Opin aina jotakin.

Friggs -riisikakkuja, uutuustuotteet, sisältää supersiemeniä
Nyt sain lähetyksen Friggsin uusia, supersiemeniä sisältäviä riisikakkuja, jotka kaikki ovat syötävän hyviä sellaisenaankin. Niin hyviä, että unohdin melkein koko tuunauskisan (nauraa). Popsin ihan ilolla sellaisenaan nauttien mukavista makuvivahteista ja riisikakun ohuudesta. Sain kuitenkin lopulta tuunailtua muutamat osallistuakseni kisaan.
Friggs -riisikakut sopivat monenlaiseen herkutteluun, gluteenitonta ruokavaliota noudattaville ja laihduttajille. Ne valmistetaan täysjyväriisistä tai maissista ja paistetaan rapeiksi. Riisikakkuja löytyy luomuna, minikoossa, maustettuina ja säväytettynä supersiemenillä. Lähetyksessäni oli sellaiset maut kuin chiasiemen-merisuola, hampunsiemen-mustapippuri ja pellavansiemen-rosmariini. Kyse on Friggsin riisikakku uutuuksista, jossa mukana on maku ja supersiemenet. Itse riisikakku on ohut, rapea ja sisältää 19 kaloria (19 kcal). 

Kokeilin aika monen montaa yhdistelmää ja lopulta päädyin näihin neljään, joilla osallistuin myös riisikakkutuunauskisaan. Kuvatuiksi pääsivät pellavansiemen-rosmariini -riisikakku, jonka päällä on maapähkinävoita, banaania ja kiiviä. Chiasiemen-merisuola -riisikakku, jonka päällä on tahinia, raejuustoa, avokadoa ja kiiviä. Hampunsiemen-mustapippuri -riisikakku, joka on päällystetty mozzarella -juustolla, tomaatilla ja tuoreen basilikan lehdillä. Chiasiemen-merisuola -riisikakku, jonka päältä löytyy tulinen salsakastike, mozzarella -juusto ja avokado. Löydät tuunaukset valmistusohjeineen linkin takaa: Friggsin riisikakkuja, juustoja ja hedelmiä

Pellavansiemen-rosmariini -riisikakku, jonka päällä on
maapähkinävoita, banaania ja kiiviä

Chiasiemen-merisuola -riisikakku, jonka päällä on
tahinia, raejuustoa, avokadoa ja kiiviä

Chiasiemen-merisuola -riisikakku, jonka päältä löytyy tulinen
salsakastike, mozzarella -juusto ja avokado
Hampunsiemen-mustapippuri -riisikakku, joka on päällystetty
mozzarella -juustolla, tomaatilla ja tuoreen basilikan lehdillä
Ja koska kyse on kilpailusta pääset myös äänestämään parasta riisikakkutuunausta. Jos minun tuunaukseni eivät miellytä niin äänestä sellaista mikä miellyttää (nauraa). Äänestäneiden kesken on jaossa palkinto, joka on 100 euron lahjakortti Decanteriin ja vuoden riisikakut. Äänestysaikaa on 2.3.2016 asti ja äänestämään pääset Ruoka.fi -etusivun linkistä: Äänestä herkullisin Friggs -välipalavinkki.


Ei kun äänestämään! Minä jään tässä jännittämään lopputulemaa ja syön muutamat riisikakut sillä välin. Nämä Friggsin riisikakut on niin hyviä ihan sellaisenaan ja sopivat tällaiselle pelkistettyjen makujen ystävälle. Ei tässä joka kerta ehdi päällisiä miettiä (nauraa).

Miten te lukijat syötte riisikakkuja, päällisillä vai ilman?

                                        Mari


07 helmikuuta 2016

Teatteria ja tunteita

Viikkooni kuului kulttuuripläjäys kolmen teatteriesityksen kera. Kuntosalin sijasta suuntasin kulkuni illaksi teatteriin keskiviikosta perjantaihin. Hassusti sattui monta esitystä näin lähekkäin, mutta joskus näin. Kuntosalilla kävin aamusta, ettei sitä unohdettu (nauraa).

Keskiviikkona kävin katsastamassa Helsingin kaupunginteatterin Pengerkadun näyttämöllä Luonnon laki kappaleen. Näytelmän syntymisen lähtökohtana toimi aiemmin tapahtunut kolari, johon kirjailija Kari Hotakainen itse joutui. Esityksessä käsiteltiin nyky-Suomen tilannetta rahan, talouden ja työelämän rakenneuudistusten osalta kolarin jälkeen.
Näytelmä käsitteli siis aiheita, jotka ovat päivän polttamia, koskettavat osittain tai kokonaan meitä kaikkia ja ovat vakaviakin. Huumoria ei oltu unohdettu. Vahvoja roolisuorituksia oli monta eikä näytelmä nojannut vain nimekkäimmän näyttelijän harteilla. Tai no, minä en mennessä tunnistanut nimeltä kuin pari näyttelijää, mutta lähtiessä jo tunnistin useamman. Omalla kohdallani esitys herätti tunteita laajalla skaalalla ja nenäliinalle oli käyttöä muutoinkin kuin nuhanenän niistämisessä.

Helsingin kaupunginteatteri - Pengerkadun näyttämö - Luonnon laki
Torstaina kävin katsastamassa Studio Pasilassa Helsingin kaupunginteatterin esityksen Vakavuusongelma. En olekaan usein ollut ensimmäisessä rivissä katsomassa esitystä ja samalla arvuutellut, että mitäs jos näyttelijä vaikka tipahtaa lavalta. Se siinä tuli mieleen (nauraa) ja vastedes haluan istua ylemmillä penkkiriveillä, jolloin näen paremmin koko näyttämön ja kokonaiskuvan.
Tämä esitys kertoo kaupungin rakennustyömaasta, jossa rakennetaan uuden asuinalueen kunnallistekniikkaa ja joka elää omaa elämäänsä. Raakaa lapiohommaa ja rakkautta, sitoutuneisuutta, muutosahdistuneisuutta ja pohdintoja työn merkityksestä duunarin elämään. Esitys duunareista, joita kyllä tarvitaan ja duunarihuumoria. Työmaamestari (Pertti Koivula) oli kyllä hauska höpöttäjä ja sopi rooliinsa kuin nenä päähän. Kyseinen rooli myös kevensi näytelmää, joka muutoin oli aika raskaan oloinen. Aihe on itsessään vakava ja tunteita herättävä, vaikkakin tarina lavalla eteni sopivan vauhdikkaasti eikä junnannut paikallaan turhan kauan.

Helsingin kaupunginteatteri - Pasilan Studio - Vakavuusongelma
Perjantaina oli vuorossa itselleni aivan uusi teatteri ja tietty esityskin, sillä matkustin hieman kauemmaksi kotoa aina Keravan Keuda -talolle Käpyhovi taistelee - Harmaat pantterit 2 esityksen ensi-iltaan. Näytelmää esittää Keski-Uudenmaan teatteri
Näytelmän aihe liittyi vanhuksiin ja vanhainkotiin, jonka kunta halusi pois silmistään ja myydä kansainväliselle pörssiyhtiölle. Aika tuttu aihe monelle joko läheltä tai lehdistä luettuna. 
Kun asia selviää vanhainkodissa alkaa Käpyhovin hulvattoman hauska pelastustarina vanhainkodin asukkaiden ja hoitohenkilökunnan yhteistyönä. Alku oli hieman kankea ja hitaasti etenevä, mutta loppua kohden vauhti kiihtyi ja esitys parani. Ehkä vei hetken päästä esitykseen sisälle ja toinen hetki näyttelijöiden lämpiämiseen. Mutta kiitos, nauraa sai!

Keski-Uudenmaan teatteri (KUT)

Käpyhovi taistelee - harmaat pantterit 2
Nyt on taas saanut tunteilla, kun on sekä kyynelehtinyt surusta että ilosta näitä teatteriesityksiä katsoessa. Ikää on tullut muutama vuosi lisää, kun nauruhan pidentää ikää. Teatteri herättää tunteita ja tunteet puhdistaa mieltä. Ainakin minulla. Suosittelen näitä esityksiä ja ylipäänsä käymään teatterissa mikäli kulttuuri kiinnostaa. 

                                      Mari