maanantai 10. huhtikuuta 2017

Yksi kevään merkeistä on parsaviikot Kappelissa

Yksi kevään merkeistä on parsaviikot Kappelissa. Kevään merkki se on sekin, kun parsat ilmestyvät kauppoihin, mainoksiin ja menuihin ravintoloissa.

Pääsin tutustumaan ravintola Kappeliin ja heidän tulevaan parsakauden menuunsa. Ah, mikäs sen mukavampaa kuin nauttia hyvää ruokaa kauniissa miljöössä. Olin sopivasti nälkäinen mennessä ja mukavasti täynnä lähtiessä.


Parsamenuun nautiskelun mahdollistajat
Kappelin johtaja Santeri Uusitalo ja keittiömestari Tapio Kyllönen,
SOK:n markkinointisuunnittelija Meeri Sippo ja
 markkinointipäällikkö Susanna Hagelstam

Alussa tarjoiltiin kuplajuomat
Pöytä kauniisti katettuna
Suositusviini Zinck pinot gris

Parsamenu

Ote Kappelin tarjoamasta miljööstä
Sampanjalla maustettua kuohkeaa parsakeittoa
paistetun kampasimpukan kera

Keitettyä valkoista ja vihreää parsaa
kera uppopaistetun munan ja hollandaisekastikkeen
Parsa tarjoiltiin herkän kauniilla Kappelin juhlavuoden lautasella
Parsa gin tonic
Jälkiruoka ei sisältänyt parsaa, mutta maistui kesältä
Mukaan saimme kirjan, jonne on koottu
Virpi Hämeen-Anttilan toimesta Kappelin tunnelmia



Parsa maistui hyvin monessa muodossaan ja oli mielekästä saada esimakua tulevasta. Varsinaiset parsaviikot Kappelissa alkavat tällä viikolla, ja kun on sesonkiaika niin muullakin parsaa menuissa esiintyy.
Kappeli muuten täyttää tänä kesänä 150 vuotta, joten juhlaan on aihetta. 150 vuotista taivalta juhlistetaan kesällä viikon ajan erillisellä menulla, jonka sisältö on vielä salaisuus. Juhlan kunniaksi on teetetty myös nuo herkän kauniit ja suuret lautaset, joilta parsa meille nyt tarjoiltiin. Ne olivat muuten niin sanotusti uunituoreet! Malli tosin on ollut käytössä noin 100 vuotta sitten. 
Hotelli- ja ravintolamuseosta oli löydetty malli näihin juhlaviin lautasiin.

Lähtiessä aurinko pilkisti ja terassia valmisteltiin jo kovaa vauhtia käyttöön...

                                             Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti